Martin Wiig til KFUM

Spissveteranen kommer fra Glimt til Kåffa.

Det er et kjent navn i norsk fotball som nå skal kle seg i den røde og hvite Kåffa-drakta.

Martin Wiig (33 år på mandag), som nå kommer fra Bodø/Glimt, fikk gjennombruddet sitt på toppnivå med Odd i 2001 da han like godt puttet tre mål i debuten borte mot Bryne. Siden har han vært innom Sandefjord (på lån), Fredrikstad og Sarpsborg 08 før han dro til Bodø før årets sesong. 

I Sarpsborg var han fra 2006 (først på lån) fram til ut 2015-sesongen. I den blå drakta ble det 90 mål på 236 kamper. 

Lagkamerat igjen med Jonvik
2016-sesongen i Bodø/Glimt ble ikke helt som Wiig hadde håpet på. Spissen fikk lite spilletid. Det har kun blitt et par kamper fra start, og i tillegg en del innhopp, senest ti minutter mot Lillestrøm sist. Wiig er derfor veldig fornøyd med en overgang til Kåffa. 

- Jeg er utrolig glad for at dette ordnet seg. Jeg vet at KFUM er et spillende lag som jeg tror vil passe mine egenskaper godt. Nå gleder jeg meg veldig til å bidra for KFUM både på og utenfor banen, sier Martin.

Han legger heller ikke skjul på at det også spilte inn at han setter pris på at han kunne ta med seg flyttelasset til Oslo når det først ble som det ble i Glimt.

- Det er Oslo som er «hjem» for meg og forloveden nå, og vi har planer om å etablere oss i hovedstaden, sier Martin.

Martin kom til Oslo i ettermiddag og vil stille på sin første Kåffa-trening i morgen. På treningen vil han møte en tidligere lagkamerat.

- Jeg hadde gleden av å spille sammen med Erik Jonvik i Sarpsborg og jeg kjenner også Chistoffer Dahl fra langt tilbake, forteller Martin.

Kontakt først i 2014
I KFUM er vi selvsagt glad for å få inn Martin.

- I Martin får vi en erfaren mann fra toppnivå. Han innehar flere allroundkvaliteter vi vil få bruk for. Sterkt oppspillspunkt, god hodespiller og god i boks. Han er en spiss som klarer seg på egen hånd, og har vist fra tiden i Tippeligaen at han også er meget god med ballen, sier trener Ståle Andersen.

Wiig har vært et navn klubben har hatt i kikkerten over tid.

- Martins navn har vært diskutert lenge hos oss. Første gang vi hadde en kontakt var faktisk tilbake i 2014. Vi er nå veldig glad for at overgang ordnet seg, sier daglig leder Thor-Erik Stenberg.

- Det handler både om det han kan bidra med på banen, men også det han kan bidra med inn i klubben utenfor banen. Han er en type som vi er overbevist vil passe godt inn hos oss. Han har en lærerutdanning og vi vil se på hvordan vi for eksempel kan bruke han inn på fotballakademiet vårt.

Det jobbes nå med å få klar papirene slik at Martin Wiig er spilleklar til søndagens kamp mot Fredrikstad. Kampstart kl. 15.30 på KFUM Arena.

- Det blir helt sikkert en morsom kamp, sier vår nye angriper, som tidligere har spilt for Østfold-klubben.

FAKTA OM MARTIN WIIG
Posisjon: Spiss
Født 22. august 1983 i Bodø
Tidligere klubber: Odd, Sandefjord (lån), Fredrikstad, Sarpsborg, Bodø/Glimt.
Kåret til «Årets talent» i Tippeligaen av NISO i 2002.
Norgesmester med Fredrikstad i 2006.
27 kamper for Norge på aldersbestemte landslag. Ni av dem på U21-landslaget.
Toppscorer i 1. divisjon med 20 mål i 2012
Totalt står han med 196 eliteseriekamper og 38 mål på øverste nivå.

SAMMEN FOR EN REN IDRETT

Gi din støtte!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift